knieprothese

Ernstige knieklachten

Heel veel mensen hebben last van hun knie, of in het ergste geval van beide knieën. Soms is het zo erg dat het de dagelijkse gang van zaken ernstig in de weg zit, vaak is er al een operatie uitgevoerd en is er niets meer aan te doen. In dat geval is een knieprothese natuurlijk een uitstekende oplossing om weer pijnvrij te kunnen bewegen, bij helios-klinieken.nl kunnen ze je snel helpen bij het plaatsen van een prothese voor je knie. Hoe eerder je besluit een prothese te nemen, hoe eerder je weer vrij kunt bewegen.

Blijvende pijnklachten

Heel vaak is slijtage van de knie de grootste boosdoener die ervoor zorgt dat je een knieprothese nodig hebt, langzaam is het kraakbeen in de loop der jaren minder geworden. Is het op, en je maakt een verkeerde beweging dan heb je direct erge pijnklachten. Staan en bewegen met de knie wordt zeer pijnlijk, om van deze klachten af te komen kun je er niet meer onderuit om een prothese te nemen.

knieprothese

Welke prothese heb je nodig?

Een knieprothese is nooit bij iedereen hetzelfde, een jong persoon heeft een andere prothese nodig dan iemand die wat ouder is. Ook bepaald het soort aandoening welke geschikt is, bij helios-klinieken.nl wordt een behandelplan op maat gemaakt. Heb je een complete prothese nodig, wordt het gehele kniegewricht vervangen. Op het dijbeen en scheenbeen wordt de prothese geplaatst, op deze manier kun je de knie weer vrij bewegen. De achterkant van de knieschijf kan ook worden vervangen wanneer dit nodig is.