Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt ook wel een ooglift genoemd en is een operatie waarbij huid en overtollig vet wordt verwijderd. Dit kan bij het bovenooglid zijn, maar ook natuurlijk bij het onderooglid. Tijdens een correctie zorgen ze voor een open en wakkere blik. Daarnaast kan het ook zijn dat ze de oogspier inkorten. Dit proberen ze natuurlijk op een natuurlijke manier, zodat het er niet nep uitziet. Iedere correctie is anders, maar over het algemeen werkt het altijd op dezelfde manier. Bij de correctie wordt er altijd gebruik gemaakt van een lokale verdoving, echter zijn er ook mensen die kiezen voor een totale verdoving. Maar wanneer neem je een ooglidcorrectie en waarom? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Waarom een ooglidcorrectie nemen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een ooglidcorrectie nemen. Vooral op een bepaalde leeftijd gaan je ogen meer hangen. Je ziet er hierdoor vermoeid uit, terwijl je gewoon netjes 8 uur hebt geslapen. Dat is vervelend, omdat je hierdoor de hele tijd de vraag krijgt of je moe bent. Op een oudere leeftijd gaan je oogleden nu eenmaal hangen en krijg je sneller last van wallen. De huid verliest zijn elasticiteit en begint zwaar te hangen en dit heeft niet altijd iets met je leeftijd te maken. Zelfs op jonge leeftijd kun je hier last van krijgen en heeft het meer met een erfelijke aanleg te maken. Een correctie kan ervoor zorgen dat je er weer fris, wakker en jonger uitziet en dit allemaal met een operatie, die niet langer dan een uur duurt.

De operatie

Je krijgt bij een ooglidcorrectie altijd een lokale verdoving, maar voordat de operatie begint moet er gekeken worden naar je ogen. Bij het intakegesprek wordt er gekeken wat er allemaal verwijderd moet worden, wanneer dit bepaald is kunnen ze aan de slag. De chirurg maakt een incisie langs de natuurlijke plooi in je ooglid. Hierbij wordt er extra huid en overtollig vet verwijderd uit het ooglid. De operatie van het bovenste ooglid is in de meeste gevallen binnen 30 minuten gedaan. Een onderooglidcorrectie is bijna hetzelfde, maar duurt over het algemeen een uur. Hierbij verstevigen ze de wallen en in sommige gevallen liften ze de slappe huid. Een onderooglidcorrectie is ook een stuk duurder dan de bovenooglidcorrectie.

Het herstel

Na de ingreep is het van belang dat je veel rust neemt. Net na de ingreep rust je enkele uren uit in de kliniek en kun je opgehaald worden door een kennis. Je mag namelijk de eerste dagen niet rijden in een auto en je moet echt rust nemen. De meeste mensen zijn na de ooglidcorrectie na een week weer aan het werk. Tijdens de eerste week van het herstel, is het van groot belang om de ogen goed te koelen. Draag je lenzen? Dan is het verstandig om dit de eerste week niet te doen, omdat het eventueel kan zorgen voor een infectie. De zwelling en blauwe plekken zijn meestal na 2 weken verdwenen en het resultaat zie je pas na enkele maanden.