5 dingen die u moet doen vóór een operatie

Als u wacht op een geplande operatie, realiseert u zich misschien niet dat er dingen zijn die u in de dagen of weken ervoor moet doen om uw kansen op een succesvol resultaat te vergroten.

artsen, behandeling, chirurgen

Wacht niet alleen op de geplande datum. Neem deze acties om zo gezond en sterk mogelijk te zijn (Bron: https://www.zorghoteldekim.nl/).

1. Eet een “schoner dieet”
Eet in de dagen voor de operatie voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Ik gebruik de term ‘schoner dieet’, sterk gericht op groenten en fruit. We weten dat de algehele ontsteking afneemt wanneer u voedsel eet dat rijk is in die opzichten.

Vermijd ook bewerkte voedingsmiddelen, rood vlees en andere voedingsmiddelen die moeilijker af te breken zijn. Terwijl het lichaam zich voorbereidt op een schok die eraan komt, zal het vermijden van die dingen ontstekingsmarkers verminderen.

2. Train regelmatig
Naast andere voordelen zal het krijgen van meer lichaamsbeweging in de weken voorafgaand aan een operatie uw kansen op lopen eerder na de operatie vergroten.

bijpassen, cursus, fit

Zelfs als u geen atleet bent, kunt u uw lichaam trainen in de weken voorafgaand aan de operatie. Zelfs iets eenvoudigs als verder weg parkeren van de deur waar u werkt of winkelt, kan helpen.

Schiet elke dag 5.000 tot 10.000 stappen om uw uithoudingsvermogen te vergroten. Het belangrijkste is dat ongetwijfeld een van de ontslagcriteria waaraan u moet voldoen voordat u naar huis gaat, in de buurt komt van uw preoperatieve activiteitsniveau.

3. Schop slechte gewoonten
Gebruik de tijd vóór de operatie om te stoppen met roken, te stoppen met drinken of het gebruik van “alle stemmingsveranderende stoffen die uw slaap of angstniveaus voorafgaand aan de operatie kunnen beïnvloeden.

Zeker in de paar dagen voorafgaand aan de operatie kunnen alcohol en roken de anesthesie echt beïnvloeden.

Positief is dat patiënten absoluut moeten deelnemen aan ‘meditatie, gebed en dingen die belangrijk zijn om mensen te helpen bij het trauma dat ze gaan ondergaan.

4. Ga naar uw internist
Als u twee weken of langer voor de operatie heeft, is het vooral belangrijk om in te checken en uw arts te laten weten wat er gaat gebeuren.

Uw primaire arts wil mogelijk uw medicatie wijzigen om de operatie te optimaliseren. Uw bloeddruk en bloedsuikerspiegel moeten goed onder controle zijn. Vanuit het oogpunt van wondgenezing geldt: hoe beter de suikers worden gecontroleerd, vooral voor diabetici, hoe beter herstel u zult hebben. “

En hij noemt nog een andere reden: “Uw huisarts zal degene zijn die u daarna ziet, die de veranderingen die door een operatie optreden, zal beheren.”

5. Lees meer over supplementen, vitamines
Zorg ervoor dat u uw arts vraagt ​​naar vitamines en supplementen, omdat sommige van hen kunnen interageren met andere medicijnen, met name anticoagulantia.

Medicijnen die bloedingen beïnvloeden, zoals aspirine, ontstekingsremmende medicijnen (zoals Advil®), Plavix® en Coumadin®, moeten waarschijnlijk worden gestopt. Maar deze vragen komen aan de orde tijdens de pre-operatieve klaring. Het is echt de rol van de aanbieder om patiënten te adviseren over medicatie / supplementgebruik, aangezien dit van patiënt tot patiënt verschilt.”

Bonus tip: Na de operatie is het aan te raden om uit te rusten in een zorghotel. Vaak is dit de meest efficiënte manier en beste plaats om echt te rusten. Het is dan ook aangeraden om vóór de operatie hier wat onderzoek over te doen. Een goed voorbeeld is Zorghotel De Kim.