De voordelen van een prive verzorgingshuis

Je gunt uw naaste natuurlijk de beste verzorging die u maar kunt bieden in tijden van ziekte of ouderdom. Heeft u particuliere zorg al eens overwogen? De kwaliteit van particuliere verpleeghuizen of woonzorgcentra is hoog en je naaste heeft er geen indicatie voor nodig. Benieuwd naar de andere voordelen van een prive verzorgingshuis? Lees snel verder.

Meer zorg

Ten eerste is het fijn voor uw naaste dat de particuliere zorg vaak kleinschaliger is. Meestal zijn er tussen de 15 en 25 kamers. Dit betekent dat je vrijwel alle bewoners direct en gemakkelijk leert kennen en dat de verpleegsters voldoende tijd hebben om iedereen de zorg te bieden die zij nodig hebben. Een prive verzorgingshuis biedt vaak meer zorg, meer aandacht en meer begeleiding.

Prachtige panden in de natuur

Traditionele zorginstellingen zijn vaak sombere plekken. Bij particulieren zorg kom je vaak terecht in de zogenaamde zorgvilla’s. Dit zijn prachtige panden vaak nabij de natuur. Hier kan uw naaste echt tot rust komen en genieten van de zorg die hij of zij verdient. Daarnaast kennen deze zorgvilla’s ook meer privacy, zo heeft elke bewoner vaak zijn eigen kamer met badkamer en sanitair.

Activiteiten en een huiselijke sfeer

Veel zorgvilla’s hebben een uitgebreide kalender van activiteiten, toegepast op de mobiliteit en mogelijkheden van haar bewoners. Niet elke woensdag bingo of klaverjas, maar meer tot de verbeelding sprekende activiteiten, zoals themaweken of themadagen, knutselmiddagen en spannende uitjes. Dankzij de kleinschaligheid, de monumentale panden waarin veel zorgvilla’s zijn gevestigd en het vaste personeel is de sfeer in zorgvilla’s gemoedelijk, huiselijk. De sfeer is prettig en ontspannen en er is altijd ruimte voor persoonlijke aandacht en zorg, waardoor het zeer prettig vertoeven is in de particuliere woonzorg.