Wat kun je doen tegen hormonale acne?

Wat kun je doen tegen hormonale acne?

Het is zo frustrerend: je bent de puberteit allang voorbij en dan toch nog last van acne. Grote kans dat het hormonale acne is. Dit kan iedereen overkomen, zowel vrouwen als mannen. En vaak speelt genetische aanleg een rol. Dit type acne wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen, zoals je menstruatie of een periode van stress. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen die kunnen helpen tegen hormonale acne. In dit artikel hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Optie 1: Acne behandeling bij de schoonheidsspecialist

Een acne behandeling bij de schoonheidsspecialist kan effectief zijn tegen hormonale acne. De behandeling bestaat uit een reiniging, dieptereiniging, peeling, kalmerend masker en een verzorgende crème. Het is belangrijk om te weten dat je huid na de behandeling gevoelig aan kan voelen. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, varieert. Sommigen zien al resultaat na één behandeling, terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben. Boek nu jouw behandeling bij een gerenommeerde schoonheidsspecialist en ontdek wat de beste optie is voor jouw situatie.

Optie 2: Hormoontherapie

In sommige gevallen kan hormoontherapie effectief zijn tegen hormonale acne. Hormoontherapie reguleert de hormonen in je lichaam, waardoor er minder kans is op acne. Dit kan in pil-vorm, maar ook via een gel. Bespreek met jouw huisarts of dermatoloog of hormoontherapie een optie is om jou van je acne af te helpen.

Optie 3: Raadpleeg een dermatoloog

Wanneer jouw acne niet weggaat met andere behandelingen, kan het raadplegen van een dermatoloog zinvol zijn. Een dermatoloog kan kijken wat de oorzaak is van jouw hormonale acne en welke specifieke behandeling er nodig is. Zoals een speciale crème, medicatie of lichttherapie.

Afrekenen met hormonale acne

Hormonale acne kan erg vervelend zijn, maar er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen. Een acne behandeling bij de schoonheidsspecialist, hormoontherapie of een bezoek aan de dermatoloog, het zijn allemaal opties om iets aan dit vervelende probleem te doen. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig, maar weet dat er een oplossing is om ervanaf te komen. Misschien ook interessant: Pigmentvlekken, wat kun je ertegen doen?