Sauna online bestellen, waar let je op?

Een sauna kun je prima online bestellen. Al zijn er wel wat puntjes waar je op moet letten. Uiteraard op het formaat van de sauna en de benodigdheden voor installatie. Maar ook op snufjes in de sauna. Wist je bijvoorbeeld dat er kwaliteitsverschil in de saunalampen zit? 

Soorten sauna’s

Wie een sauna online wil bestellen merkt al snel dat er verschillende soorten sauna’s zijn. Welke sauna het best bij je past, is afhankelijk van wat je van een sauna wil. Iemand die een sauna koopt voor thuis, is wellicht al vaker in een saunacomplex geweest en weet het verschil tussen een Finse sauna en een infraroodsauna. Vind je deze twee allebei lekker en kun je niet kiezen? Ga dan voor een combisauna! Deze biedt het best van de twee saunasensaties. 

De juiste lampen

We hadden al over de lampen, maar saunalampen kunnen erg in kwaliteit verschillen. De beste lampen voor een infraroodsauna zijn Philips Vitae lampen. Infrarood bestaat uit drie soorten straling; IR-A (kortgolvig), IR-B (middengolvig) en IR-C (langgolvig). De Philips lampen zijn het best te vergelijken met de zon: ze hebben dezelfde indringingsdiepte in IR-A en dezelfde veiligheid in IR-B. Met deze lampen creëer je een veilige sauna waar je optimaal in kunt genieten. En dat is waar je de sauna voor koopt!

Wat moet je regelen

Als je een sauna in je huis gaat installeren, is het fijn als je weet waar je hem wilt plaatsen. Het is niet nodig om een douche naast de sauna te hebben, maar wel handig als deze in de buurt is. Afkoelen is een onderdeel van de saunabeleving, wat in een douche nu eenmaal eenvoudig kan. In een thuissauna hoef je geen afvoerputje te hebben, omdat al het vocht in de sauna verdampt. Wateraansluiting is niet nodig, maar je moet wellicht wel even naar de aansluiting van elektriciteit kijken. Sommige sauna’s hebben krachtstroom nodig.

Vanaf de bank

Je kunt online een sauna voor binnen of een sauna voor buiten aanschaffen. In kwaliteit zit er geen verschil, in beleving wel. Zo kun je met je eigen buitensauna tot rust komen in de tuin. Met een binnensauna blijf je in je eigen cocon. Welke je ook kiest: je hoeft er niet voor op pad. Niet voor de aanschaf, maar ook niet voor het bezoek aan de sauna als die eenmaal staat. Je laten genieten in je eigen omgeving, dat is waar een thuissauna goed in is!