Lekker slapen met melatonine doe je zo

Slaap is erg belangrijk maar soms dan gaat het niet zoals je wilt. Je wilt wel slapen maar je komt niet in slaap wat je ook doet. Je kunt er dan wel een handje bij gebruiken om wel in slaap te komen en een betere nachtrust te hebben. Er zijn dan tabletjes die je kunt nemen om beter te kunnen slapen, deze tabletjes heten melatonine.

Wat is melatonine?

Een mens maakt normaal gesproken zelf melatonine aan, dit stofje wordt aangemaakt als je gaat slapen en als je dan moe bent en als je er genoeg van hebt aangemaakt dan kun je dus in slaap vallen. Meestal gebeurt dit als je naar bed gaat of als het donker wordt, dit kan echter ook verstoord worden door verschillende factoren. Als jij bijvoorbeeld nachtdiensten draait en daardoor eerder of later op een dag moet gaan slapen dan kan het zijn dat dit niet lukt.

Wanneer kun je melatonine nemen?

Melatonine neem je meestal als je problemen hebt met het slapen gaan, dit noemen ze ook wel het inslapen. Je kunt hier problemen mee hebben omdat je bijvoorbeeld op reis bent en niet kunt wennen aan de nieuwe tijd, je kunt dat een jetlag noemen en daarom melatonine gebruiken. Je kunt dan makkelijk inslapen waardoor je toch je rust hebt en niet de hele tijd wakker ligt.

Wie mogen melatonine gebruiken?

Het is niet zo dat iedereen melatonine mag gebruiken, kleine kinderen kun je het beter niet geven. Naast de leeftijd is het belangrijk dat je de juiste sterkte gebruikt. Soms heb je aan een lagere dosering al genoeg, een hogere dosering is dan niet nodig. Mocht je twijfelen aan welke sterkte je nodig hebt dan kun je altijd advies vragen, een te lage dosering kan ervoor zorgen dat het niet voldoende werkt en dat zou heel erg jammer zijn.

Waar kun je melatonine kopen?

Je kunt melatonine op meerder plaatsen kopen, als je nog niet weet wat je nodig hebt dan kun je het beste naar een drogist gaan zodat je advies kunt vragen. Daar kan jou worden uitgelegd welke dosering je nodig hebt en hoe je die het beste in kunt nemen. Als je wel weet welke je nodig hebt dan kun je het ook prima online bestellen, je hoeft de deur dan niet uit en het wordt vanzelf bij je thuisbezorgd. Dat is toch wel een heel erg groot voordeel van het bestellen.

Tip: Davitamon.nl