Een hygiënische maar luxe vloer

Badkamers zijn een broeinest voor schimmels, haren, resten van tandpasta en dergelijke. Het is dan ook geen pretje om badkamers schoon te moeten maken na een te lange tijd wachten. De schoonmaakwerkzaamheden wil je wel zo kort mogelijk houden, want je hebt natuurlijk betere dingen te doen. Met een beton cire vloer in een beton cire badkamer scheelt het in ieder geval al een hoop! En je zult misschien denken: beton? Dat is niks voor mij! Maar er zijn een hoop beton cire kleuren, die vlieger gaat dus niet op.

Hoe breng je beton ciré aan?

Ten eerste moet je toch aan de bak, je zult moeten zorgen voor een schoon en effen oppervlak om het beton ciré op aan te brengen, later betaalt zich dit natuurlijk terug! Daarna breng je de basislaag aan, het is belangrijk dat dit niet te dik is, dan kan het zijn dat het nog langer moet drogen, ook is het belangrijk dat de laag niet te dun is, want dan wordt het kwetsbaar. De ideale dikte is ongeveer vier millimeter. Na het aanbrengen van de basislaag mag je gaan afwerking, je kan in deze fase ook kiezen voor een patroon of lijnen in het beton ciré.

Tot slot zorg je voor een beschermende laag op het beton ciré. Deze zorgt ervoor dat vocht en vuil geen vrij spel krijgt, deze laag zorgt er ook voor dat het beton ciré gemakkelijk af te nemen is als het vies is geworden. Het is verstandig om bij twijfels te kijken naar advies of hulp van een gespecialiseerd bedrijf, op die manier weet je nagenoeg zeker dat het beton ciré op de juiste manier op de vloer wordt aangebracht.

Kent beton ciré ook nadelen?

Beton ciré kent weinig nadelen, maar ze bestaan natuurlijk wel. Zoals aangegeven is het bij twijfels verstandig om hulp in te roepen van een professional, deze twijfels kunnen ontstaan omdat het best wel lastig kan zijn om zonder vakkennis te beginnen aan de installatie van beton ciré. Daarbij kan het lang duren voordat beton ciré volledig gedroogd is en de vloer dus weer bruikbaar is, deze tijd spaar je na de installatie natuurlijk wel weer uit met het gebrek aan schoonmaaktijd!