Hoe collageenpoeder gebruiken?

Collageenpoeder is een product dat tegenwoordig veel wordt gebruikt, je kunt het ook vaak terugvinden in beauty producten zoals crèmes of shampoo’s. Dit poeder wordt gebruikt voor een rimpelvrije huid en zacht haar. Ook sporters zijn fan van dit product omdat het helpt bij de vorming van je spierweefsel. Lees hier meer over de voordelen met betrekking tot huid en haar, waar collageen van gemaakt wordt en hoe je het consumeert.

Huid

Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is. Als je ouder wordt neemt je collageen niveau elk jaar met ongeveer 1% af, waardoor je huid rimpeliger wordt. Dit eiwit zorgt er namelijk voor dat je huid elastisch blijft. Daarom gebruiken mensen collageenpoeder om zo hun huid elastisch te houden. Er zitten actieve stoffen in die de afname van collageen tegengaan en je huid dus jong houdt. Naast een stralende huid is collageenpoeder ook goed voor mensen die op zoek zijn naar een goede manier van spieropbouw en het beschermen van de organen.

Haar

Collageen speelt een belangrijke rol in het aanmaken van nieuwe haarzakjes. Dit is een goede reden waarom mensen kiezen voor het gebruik van collageenpoeder. Het aminozuur dat hierin voorkomt is de basis van gezond haar. Met collageenpoeder zul je dus sterker haar krijgen dat sneller groeit. Ideaal voor mensen met haaruitval omdat je meer volume en lengte krijgt. Als je minder collageen binnenkrijgt dan zullen je haren geen zuurstof krijgen, waardoor je haar afsterft en er dus haaruitval ontstaat. Dit ga je tegen met het consumeren van extra collageen.

Bronnen van collageenpoeder

Maar wat is collageen nou precies? Het komt namelijk van nature al in je lichaam voor, maar dit is ook het geval voor koeien, jakken, waterbuffels bizons en antilopen. Zowel bij runderen als diverse vissen komt collageen in het lichaam voor. De meeste collageenpoeder producten gebruiken koeienbotten, deze worden gekookt en vervolgens wordt er poeder uit gewonnen. Normaliter worden de botten, huid en graten van een vis weggegooid, maar bij het winnen van collageen kunnen ze worden gebruikt. Daarnaast kom collageen van nature ook voor in groente, fruit of noten en zaden.

Collageenpoeder gebruiken

Om dit poeder te gebruiken heb je eigenlijk alleen water nodig. Je kunt het als het ware door een glas water heen roeren en direct opdrinken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het door een smoothie of sapje te verwerken. Het heeft een neutrale smaak, daarom kun je het overal wel doorheen roeren. Zelfs door je koffie kan je collageen prima roeren.

Conclusie

Het gebruik van collageenpoeder is zeer populair. Dit komt omdat het de haargroei stimuleert, je haar glanzend en stevig maakt en omdat het je huid elastisch houdt. Je collageen percentage neemt elk jaar een stukje af, maar met wat extra collageen kun je er toch voor zorgen dat het aangevuld blijft. Daarnaast werkt het goed voor je spieropbouw, je organen en voor je gewrichten. De bron van dit product is rund of vis, maar komt van nature ook voor in voeding. Als je het idee hebt dat je te weinig van het poeder binnenkrijgt, is het verstandig om het aanbod van Foll Hair te bekijken.