6 voordelen van natuurlijke cosmetica

Make-up is voor veel vrouwen over de hele wereld een essentieel element van schoonheid. Hoewel het dragen van make-up het uiterlijk en het gevoel van eigenwaarde kan verbeteren, stelt het de drager ook bloot aan een reeks gezondheidsproblemen.

Gelukkig zijn er doeltreffende alternatieven voor traditionele cosmetica en chemische schoonheidsproducten, zoals natuurlijke gezichtsmaskers, om deze groeiende gezondheidsproblemen te bestrijden.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke cosmetica

Biologische cosmetica zijn producten die voor 95% uit natuurlijke producten bestaan en voor ten minste 10% uit ingrediënten afkomstig van de biologische landbouw.

Deze natuurlijke gezichtsmaskers profiteren ten volle van de actieve voordelen van de plantaardige grondstoffen waaruit ze zijn samengesteld en vormen een echte remedie voor huidverjonging.

Alle ingrediënten die in een biologisch schoonheidsproduct worden gebruikt, hebben een gunstige invloed op de huid. Deze producten bevatten geen chemische stoffen zoals parabenen, die volgens sommige studies schadelijk zijn voor de gezondheid. Bovendien bevatten ze uitsluitend biologisch afbreekbare ingrediënten.

Natuurlijke cosmetica zijn biologisch

Conventionele schoonheidsproducten maken gebruik van ingrediënten op basis van aardolie en zijn voor hun productieproces meestal afhankelijk van een groot aantal andere chemicaliën.

Deze verbindingen zijn meestal harde stoffen zoals aardolie, aluminium en lood, waarvoor mijnbouw nodig is. Veel van deze activiteiten vinden plaats in enkele van de mooiste en gevoeligste gebieden ter wereld, zoals het Amazone-regenwoud, en kilometers land worden verwoest.

Natuurlijke gezichtsmaskers bevatten geen agressieve chemicaliën

Hoewel ze doeltreffend kunnen zijn om er tijdelijk beter uit te zien, zijn de chemische stoffen in conventionele cosmetica meestal zeer agressief voor de huid en kunnen ze bij gevoelige mensen irritatie of allergische reacties veroorzaken.

Omdat biologische producten natuurlijk zijn, is de kans dat ze huidallergieën of -irritatie veroorzaken veel kleiner, waardoor ze essentieel zijn voor mensen die gevoelig zijn voor synthetische bestanddelen.

Natuurlijke cosmetica zijn rijk aan voedingsstoffen

Jouw huid heeft het vermogen om bepaalde stoffen te absorberen; een beschermende barrière is echter in staat om gevaarlijke stoffen tot op zekere hoogte buiten het lichaam te houden.

Toch kunnen persoonlijke verzorgingsproducten, wanneer zij plaatselijk worden aangebracht, de systemen van het lichaam beschadigen en tot gezondheidsgevolgen leiden.

Een van de belangrijkste regels voor make-up en elk schoonheidsproduct is: als je het niet kunt eten, gebruik het dan niet.