Brown spots on the face. Pigmentation on the skin. Brown age spots on the cheek.

Ouderdomsvlekken verwijderen

Veel mensen krijgen op latere leeftijd last van ouderdomsvlekken. Hoewel deze vlekken onschuldig zijn, kunnen ze wel als storend ervaren worden. Soms zitten ouderdomsvlekken op zichtbare plekken als het gezicht of de handen. Ouderdomsvlekken verwijderen is gelukkig een relatief eenvoudige ingreep.

Wat zijn ouderdomsvlekken 

Een ouderdomsvlek ontstaat als gevolg van huidveroudering. Hoe ouder je wordt, hoe meer vlekken je krijgt. Ouderdomsvlekken ontstaan bij de meeste mensen pas na hun 50e. Ze komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Deze vlekken zijn onschuldig en kunnen nooit kwaadaardig worden. 

Ouderdomsvlekken ontstaan door veelvoudige blootstelling aan zonlicht. Daarom zitten deze vlekken vaak in het gezicht, in de nek, op handen en onderbenen. 

Veel mensen kiezen er daarom voor om  ouderdomsvlekken te verwijderen.

Zijn ouderdomsvlekken gevaarlijk?

Ouderdomsvlekken zijn onschuldig en veroorzaken weinig klachten. Sommige kunnen irriteren of jeuken.  Ze kunnen ook nooit kwaadaardig worden.

Of ouderdomsvlekken gevaarlijk zijn hangt af van het soort ouderdomsvlek. Er zijn namelijk verschillende soorten. Lentigo solaris, ook wel levervlekken, is de meest voorkomende. Alle soorten zijn ongevaarlijk, maar er zijn ouderdomsvlekken die op huidkanker lijken. Daarom hanteren wij altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ouderdomsvlekken verwijderen

Omdat ouderdomsvlekken cosmetisch storend kunnen zijn, kiezen veel mensen er voor om ouderdomsvlekken te verwijderen. Het verwijderen van de vlekken is vrij eenvoudig en kan op verschillende manieren.

Zo kun je er voor kiezen om de ouderdomsvlekken te verwijderen met vloeibare stikstof, je kunt ze wegbranden en je zou zelfs peelings kunnen gebruiken. Helaas blijven de vlekken bij al deze methodes nog zichtbaar.

Laserbehandeling   

De beste manier om ouderdomsvlekken te verwijderen is door midden van een laserbehandeling. Het verwijderen van vlekken met een laserbehandeling is niet pijnlijk en de vlekken zullen volledig verdwijnen.

Wij verwijderen ouderdomsvlekken door middel van onze Ruby Laser en de Q Switch Yag laser. Door de energie van de laserpuls wordt het pigment in de huid uit elkaar geschoten en gefragmenteerd waardoor het lichaam het pigment kan afvoeren. 

Een laserbehandeling is pijnloos. Wij werken ook alleen met HBO geschoolde en BIG geregistreerd huidtherapeuten. Hierdoor is de kans op het ontstaan van eventuele risico’s zo klein mogelijk.  

Lees meer informatie over een pijnloze laserbehandeling op huidzorgklinieken.nl