Madeira Portugal

Een vakantie naar Madeira: daarom kies je voor deze reis

Zoek je nog een vakantiebestemming? Dan willen we je Madeira als tip meegeven. Dit is een eiland waar veel mensen naar toe gaan om tot rust te komen. Je kunt er namelijk heerlijk wandelen in de prachtig omgeving. Zo vind je er tropische bloemen en planten, en dat is prachtig om eens te zien. Wil je nu weten waarom je naar Madeira Portugal op vakantie wil gaan? Lees dan snel verder.

Madeira Portugal

Jouw vakantie boeken naar Madeira

Zeker voor mensen die genieten van een mooie wandeling, is dit het perfecte eiland. Je kunt er namelijk zeer mooie wandelingen maken, het wordt dan ook niet voor niets het bloemeneiland genoemd. Daarnaast vind je er erg mooie bergen en kliffen. Deze kliffen bevinden zich ook aan de kustlijn, waardoor het niet ideaal is voor strandgangers. Daardoor trekt het minder mensen aan die op het strand liggen, waardoor de omgeving rustig is. De wandelroutes die je er vindt, zijn tevens er goed onderhouden, wat natuurlijk aangenaam is voor wandelaars. Houd je tevens van wijn? Dan kun je hier genieten van een unieke wijn die alleen in dat gebied wordt gemaakt.

Maar buiten de mooie natuur, kun je er ook terecht voor mooie steden. Denk aan Porto Moniz en Santana. Bij het eerste kustdorp, vind je veel vulkanische meren en is de kust erg rui. Dit geeft mooie beelden doordat je er tevens over de oceaan uitkijkt. Santana is een dorpje met unieke huisjes welke driehoekig van vorm zijn, met riete daken.

Het is dus wel duidelijk dat dit een eiland is waar je graag naar op vakantie wil. En zeker voor mensen die actief bezig zijn op hun vakantie is dit de perfecte locatie. Zo vind je er mooie natuur, prachtige dorpjes en goede wandelroutes.